bezár
 
Működtetni a macsó nyelvet
Létezik-e férfiköltészet? Beszélgetés Turi Tímea vezetésével. Április 23.
Soviniszták vagy vallásosak vagyunk Közép-Európában?
A nagy történelmi vallások művészete és világképe. Beszélgetés a visegrádi országok vendégeivel. Április 23.

A 21. századot várva nőttem fel
A Lúdbőr című kötetről beszélget Kemény István és Fehér Renátó

Szöktetés a magasba
Felolvasószínház David Walliams A nagy szökés című regényéből

irodalom

Borra gyűjtök, de csak a minőségit szeretem
A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Gyerek-(b)irodalma felett, a Kner Imre teremben a problémaközpontú ifjúsági irodalom a téma: Dávid Ádám, a Móra Könyvkiadó szerkesztője Pacskovszky Zsolttal és Nádori Lídiával beszélget – két műfordítóval, akik maguk is young adoult-, illetve gyermekkönyvek szerzői.
irodalom

A zene mindenkié
A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretein belül a Rózsavölgyi és Társa Kiadó két, tematikájában hasonló, ám struktúráját tekintve eltérő új kötetet mutatott be, melyek azonban egy ponton mégis kapcsolódnak egymáshoz: összeköti őket a zene.
gyerek

Mert adakozni jó
Félmillió forinttal támogatják a József Attila Kör működését a Tilos az Á Könyvek kiadó tulajdonosai, hangzott el a 2017. április 19-én tartott sajtótájékoztatón a Gellért téri Pagony Könyvesboltban. Az eseményen részt vett Péczely Dóra, a kiadó főszerkesztője, Gaborják Ádám, a JAK elnöke, valamint Kemény Zsófi és Kukorelly Endre.  
irodalom

Kádár-kor 2.0, maréknyi Észak-Koreával
Molnár T. Eszter A számozottak című, a JAK és a PRAE.HU gondozásában megjelent kötetét az Írók Boltjában mutatta be Czinki Ferenc és Mán-Várhegyi Réka a szerzővel.

Humorba oltott irodalom
Verses délután Varró Danival

irodalom

A pesti nő hisz a változásban
Bach Máté fotói nélkül nem lenne PRAE.HU, de a költőként és újságíróként is aktív Izsó Zita sem kell bemutatni az olvasóknak. Kettejük közös munkája a Pesti nő című interjúkötet, ami az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelent meg.
irodalom

A zombi apokalipszistől a prágai tavaszig
Mit jelent visegrádi rezidensnek lenni? Hogy inspirálhatják egymás munkáját cseh-lengyel-szlovák-magyar szerzők? Hogy születhet meg szinte egyszerre négy nyelven egy Közép- Európai témájú regény?
irodalom

Nemcsak marhacsontból készült édes sütemény
A rendkívül szórakoztatónak ígérkező, igen vegyes műfajú (misztikus-gasztro-pornográf thriller) regény, a Múmiamalom nemcsak az, aminek látszik. A testi élvezeteket szellemi kalandozások egészítik ki. Annak ellenére jelenkori, hogy 1866-ban játszódik.
irodalom

Milyen az igazi kísérleti irodalom?
Berta Ádám azzal indította a monográfiáról szóló beszélgetést, hogy a korábbi Hazai szövegek recenziói esetében a szöveg általában lecsúszott a tárgyról. Szabó Gábor monográfiája nem ilyen: megragadja a Hazai szövegekben feszülő kettősséget, vagyis rámutat azokra a metszéspontokra, átjárókra az írásaiban, melyek a Semmi és a Valami között helyezkednek el.

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés