bezár

Fogunk ebihalat?
Goscinny/Sempé: Nicolas az iskolában
Csehov közelről és távolról
A HOPPart társulat Három névre

Megvadított démonok, hiteles elbeszélések
Frissítő Potozky Lászlóval és Szalay Zoltánnal. 2014. február 27.
Nem könnyű menekülés
Csurgó Csaba: Kukoricza, Agave, 2014.

2015. március 28., 10-18h, Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi u. 16.
2015. március 11., 17h, Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi utca 16.

gyerek

Világleg!
Ijjas Tamás és Lackfi János megírták A világ legrövidebb meséit. Könyvük olvasásakor, miközben jókat derültem, az jutott eszembe, hogy vajon a világ dolgainak sokféleségében létezhetnek-e olyan pillanatok, amikor bizton állíthatjuk, a világ legilyenebb meg legolyanabb dolgával állunk szemben?
Az alkotás folyamatáról és a játék öröméről szól a Stúdió K Színház iskolásoknak szóló legújabb, a tatabányai Jászai Mari Színházzal közös produkciója, a Maya hajója, amelyet – folytatva a Stúdió K művészetpedagógiai hagyományait – Klee, Hundertwasser és Chagall munkái után most Picasso festményei, valamint Parti Nagy Lajos szövege alapján állítottak színpadra.
gyerek

Lehet-e szájbarágás nélkül?
A Fiatal Írók Szövetsége által rendezett Tolerancia és másság a gyerekirodalomban címmel meghirdetett Kritikustusa ezúttal kényes témákat érintő gyerekkönyveket vont górcső alá. Az alapkérdés az, hogy lehet-e ezekről a témákról didaxis nélkül beszélni.
gyerek

Nyerj mozijegyet az egész családnak kis Nicolas újabb kalandjára!
Aki látta A kis Nicolas nyaral című filmet, biztosan kíváncsian várja a márciusban mozikba kerülő következő részt, a Nicolas az iskolábant. A francia gyerekirodalom közkedvelt alakjával, Nicolas-val mindig történik valami váratlan és  vicces kaland, pedig főhősünk egyáltalán nem szuperhős, hanem egy teljesen átlagos kisfiú. A filmet forgalmazó ADS Service Kft.-vel közösen meghirdetett játékunkon 10 szerencsés olvasónk családi (négy személyre szóló) mozizást nyerhet!

A modernizmus útjai
Adolf Loos és Josef Hoffmann munkái a bécsi Iparművészeti Múzeumban

Apadó lottózási kedv, apadó folyóirattámogatás
Az NKA Folyóirat-kiadási Kollégiumának sajtótájékoztatója, 2015. február 24.
A nevem Hart, Harry Hart
Matthew Vaughn: Kingsman: A titkos szolgálat

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés