bezár

Gasztronómiai nyalánkságokkal fűszerezett könyvbemutató
P. Horváth Tamás Tündérváros regénye a Litea Könyvszalonban
A börtön virágai
Tóth Erzsébet: Kőrózsa

Szétszórtból egy
A Magyar Napok 2015 – Nyugati magyar diaszpóra című veszprémi rendezvény „első” napjának beszámolója
A zenéről szól
Beszélgetés B. Szabó Zsolttal

A börtön virágai
Tóth Erzsébet: Kőrózsa
A hírnév nem jelent semmit
Interjú Izïa Higelinnel, a Samba női mellékszereplőjével. (Forrás: Vertigo Média, fordította: Csiger Ádám.)
Működött a kémiánk
Interjú Anaïs Demoustier-vel, Az új barátnő női főszereplőjével (Forrás: ADS Service Kft. Fordította: Csiger Ádám.)

Vészhelyzet
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Otthon, édes (?) otthon
Síkhegy csoport: Home sweet home

építészet

Megkedveltük a brutalista betont, szerintünk szép!
A Budapesti Építészeti Filmnapok – speciális tematikája ellenére – eddig sem volt szűk rétegközönségnek szóló fesztivál. Az idei szelekcióba azonban a szokásosnál is több olyan film került, amely túlmutat azon, hogy kizárólag épületeket mutasson be. Ebben az évben a városi önszerveződő közösségekről szóló alkotások kerültek előtérbe. A népszerű téma beemelésével a fesztivál programja az eddigieknél is szélesebb közönséget tudott megszólítani. A legkelendőbb filmek, amelyekre előre elfogytak a jegyek, dupláztak is a Toldi moziban.
Legutóbb felülmúlhatatlan élményben volt részem a Pannon Filharmonikusok jóvoltából, és óhatatlanul is felmerült bennem a kérdés, hogy a vendég karmesternek volt köszönhető a tökéletesség, avagy az előzőleg többnyire felemás teljesítményt nyújtó zenekar érkezett el arra a magas piedesztálra, ahová mindig is vizionáltam őket? Most alkalom adódott a kérdés tisztázására…
színház

Szép, mint tánc és bábok véletlen találkozása Shakespeare boncasztalán
Nyolc táncossal színpadra vinni egy teljes Shakespeare-tragédiát merész vállalkozás – az eredmény viszont ezúttal bravúros. Tisztán a tánc nyelvén csak érzelmekről, belső állapotokról és a viszonyokról lehet közérthetően beszélni, és Kulcsár Noémi éppen ezekre fókuszálva, érzékeny húzásokkal és szerepösszevonásokkal meséli el a Macbeth szövevényes történet mélyén húzódó, nagyon is emberi drámát.
Még a művészeti vásár külön kiadványának címlapjára is Robert Capa fotója került, amelyen a strandoló Picasso és Françoise Gilot látható. Az ötvenezres látogatottságú rendezvényen Picassótól Chagallon át Günther Ueckeren keresztül Max Ernstig a világ legnagyobbjait állítják ki évről évre. Idén első ízben számos hazai művészeti intézmény mutathatta be a magyar fotográfia meghatározó figuráit.

Életigenlő hattyúdal
Alain Resnais: Szeretni, inni és énekelni

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés